Gastenboek invulformulier

  Dankjewel Jan voor de bijzonder inspirerende Herbrondag!  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Leerrijke ervaring naar nog dieper voelen en angsten aangaan, verwerken en loslaten. Verbinden en afsluiten wanneer nodig! Super coach en begeleiding hierin. Ervaringen delen in mijn job als bij stervensbegeleiding en een steun bij deze momenten in het leven is voor mij enorme meerwaarde. Dank om liefde voor onszelf niet te vergeten. Dank mee   - Nevejans Dagmar

--- --- --- --- --- --- --- --

  Genieten van een tweede herbronweek in Marrakech betekende voor mij verdieping!
Een ganse week stilstaan bij hoe je je voelt, hoe je in het leven staat en of je wel genoeg rekening houdt met jezelf.
Vragen als: "wie ben je?", "waar wil je naartoe?" zijn voor mij écht moeilijk te beantwoorden.
Daarom ben ik enorm dankbaar dat ik tenminste 1 week mezelf dit cadeau heb gegund.
Dank u wel Jan voor jouw zorgen en je begeleiding.
Het heeft me goed gedaan, nu nog verder uitdiepen... fingers crossed :-)   - Vanessa Ronquetti

--- --- --- --- --- --- --- --

  Beste Jan
Wij vinden keer op keer de nodige rust bij jou ,eigenlijk bij onszelf het is zalig onsterug zo goed te voelen
Bedankt  

--- --- --- --- --- --- --- --

  On-be-schrijflijk!
Dit is nu de derde maal dat we met Jan een herbronweek in Marrakesh beleven. Een fantastische aanvulling naast de coachingsessies om naar die verdieping te gaan. En Jan had gelijk! Dit is met geen gevoel te beschrijven. Een stap dichter bij jezelf, heel eerlijk en in alle veiligheid.
Samen dit mogen beleven met je partner, brengt je niet alleen veel dichter bij jezelf maar zo ook dichter bij elkaar. Een magische verbondenheid.
Deze weg brengt ons zoveel rust en harmonie. HEERLIJK!
Bedankt Jan   - Vanessa Ronquetti

--- --- --- --- --- --- --- --

  Bedankt Jan voor de inspirerende week. Ik had nooit gedacht dat meditatie zo een belangrijk deel van mijn leven zou worden.
Ik heb nog een lange weg te gaan, maar geniet ondertussen van het groeiproces. Ik kom op dit moment net terug van een herbronweek uit marrakesh, en zowel de mensen als de herinneringen zal ik nog lang koesteren.  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Beste Jan

Eerst een vooral zielsbedankt voor deze week in marrakesh
Voor mijzelf voelt deze week aan als een ommekeer in mijn leven .
Een terugvinden van mezelf in mij .
Een terugvinden van rust , uit mijn hoofd naar mezelf .
Een borrelende kracht voel ik opwellen als een doorbroken dam.
Bests Jan , vanuit een aanvankelijk secptisme , een zekere angst ben overgevloeid in een dankbaar vertrouwen naar jou toe .
Dank je, vanuit mijn diepste zielsgevoel   - Hein Verhulst

--- --- --- --- --- --- --- --

  Al een drietal jaar laat ik zowel mezelf als mijn bedrijf begeleiden door Jan. Intussen zijn zowel ik als mijn bedrijf gegroeid naar een betere, echtere en vooral meer rustigere state-of-mind. Persoonlijk kan ik de zaken beter loslaten en begin ik tevens zo stilaan de rust in mezelf te vinden. Het blijft werken, maar het loont meer dan de moeite. Ik wil alvast niet meer terug naar vroeger. Dankjewel Jan.   - Nic Vermaut

--- --- --- --- --- --- --- --

  dank u wel, Jan voor deze inspirerende en bevrijdende ervaring! Ik voel de kracht om dingen aan te pakken en vertrouw dat anderen dit ook kunnen doen. Het zwemmen 's morgens vroeg zal ik niet missen ;-) maar achteraf gezien ben ik wel blij dat ik het telkens deed. Ik ben jou ook heel dankbaar dat ik nieuwe mensen leerde kennen en dat ik bij hen mocht oefenen om mezelf te zijn. Ik zie het als een begin van iets moois! liefs, Marie  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Dag Jan,
Net terug van een fantastische week in Marrakesh... Net zoals vorig jaar had ik een beetje weerstand voor vertrek, maar het werd een ongelofelijke week! Heel veel verdieping en verbinding. Ik had heel veel te processen, maar ben enorm dankbaar!   - Valerie Verloove

--- --- --- --- --- --- --- --

  2e Marrakesh ... man man, wat een rollercoaster! Dankbaar naar coach en reisgezellen toe, voor het vertrouwen, begrip en (mede)voelen. Ging way out of my comfort zone, het mocht en het kon ... eindelijk! Uiteindelijk toch ervaren als de 2.0 Jan. Dag na terugkomst vanuit gevoel en met open hart met dochter een mooi gesprek gehad. Grenzen zijn verlegd! Namasté , Josh .  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Er is geen vergelijk.Twee jaar op rij mocht ik Jan vergezellen naar Marrakesh. Waar het vorig jaar vooral om ging was mijzelf terugvinden tegen een achtergrond van extreme vermoeidheid, burn-out en relationele twijfels en keuzes maken ging het dit jaar vooral om mijn innerllijke reis, mijn kracht terugvinden, mijn eerlijkheid tegenover mezelf en mijn partner, zonder angst of twijfel. Het was moeilijk. Ik voelde me aanvankelijk verloren, aan mijn lot overgelaten, op mezelf aangewezen. Een grote strijd, vol fysieke en emotionele pijn, waar ik niet uit geraakte. Ik werd geraakt door de verhalen van anderen, leefde met hun mee, deelde hun verdriet. De bevrijding kwam er halverwege, na rebirthing, om tenslotte mét de hulp van Jan de laatste dag klaarheid te zien in de weg die ik moet gaan. Op slag minderden de fysieke pijnen die ik al de ganse week met me meesleurden. Zo eenvoudig kan het ook? De focus bij jezelf houden, de lasten van anderen niet langer dragen, aandacht aan je innerlijke ik? Wat wil ik? Wat wil ik thuis?
Dank je Jan om mij op het juiste spoor te brengen. Er is nog veel werk, maar ik ploeg voort...   - Véronique Snoeck

--- --- --- --- --- --- --- --

  Dag Jan, we zijn nu een week terug van Marrakesh. Het is ongelofelijk hoe ik voel dat de reis mijn leven voor altijd veranderd heeft. Ik ben een ander mens. Nog niet alles gaat vanzelf, maar ik ben vastberaden en KAN gewoon niet meer terug naar vroeger. Het eerste wat ik maandag deed was onze openingsuren van de deur trekken. Vanaf nu leven we ons leven enkel nog met ons gevoel en op onze voorwaarden. Als vanzelfsprekend geeft dit veel rust en zijn er al heel wat gunstige dingen gebeurd deze week. Het heeft lang geduurd eer ik mijn hart geopend heb, maar ik voel nu alleen veel liefde en dankbaarheid voor het leven en alles rondom mij. There is no way back for us! Jij hebt een wereld geopend waarvan we het bestaan enkel maar konden vermoeden. Life is a magic journey!   - Valerie Verloove

--- --- --- --- --- --- --- --

  Er is geen vergelijk. Twee jaar op rij vergezelde ik jou naar Marrakesh: vorig jaar was het vooral een reis naar mijn innerlijke ik, een zoektocht naar mezelf tegen een achtergrond van extreme vermoeidheid, burn-out en relationale vraagtekens. Hoe moest ik verder? Dit jaar bond ik de strijd aan tegen mijn angst, het loslaten van lasten en verantwoordelijken die ik al veel te lang met me meedroeg en draag. Eerlijk zijn tegen mijn partner en vooral tegen mezelf. Het was een intense reis. Ik voelde mij verloren, bij wijlen in de steek gelaten, niet wetende hoe ik verder moest. Ik streed en vocht tegen helse hoofdpijnen, buikpijn en andere, moeite en alles nam toe naarmate mijn strijd groter werd. Tot...rebirthing, dan klaarde het op en werd mijn weg duidelijk. Pas toen jij, Jan, ingreep en me begeleidde en de laatste zet gaf werd ik verlost van mijn pijn. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik weet welke.
De herbronweek heeft nog de hele week nagezinderd, pas nu kan ik mijn ervaring delen. Het was heftig.
Jan, ik ben je dankbaar om mij steeds opnieuw de weg te wijzen die ik moet gaan, soms hard, soms als een zachte mentor. Je voelt perfect wat ik nodig heb. Ik, op mijn beurt, probeer elke dag ook te voelen :)   - Snoeck Véronique

--- --- --- --- --- --- --- --

  BEDPLASSEN
Onlangs hebben we een opstelling gedaan om uit te vissen hoe het komt dat mijn 2 kinderen (nog steeds) bedplassen en waarom ze dit enkel bij mij doen (niet bij hun papa). Uit de opstelling bleek dat het ging over onopgeloste issues met hun papa maar dat ze daar bij hun papa niet mee terecht kunnen. Dus... de "oplossing" of het antwoord ligt bij mij. Als ik naar hun pijn en worsteling ga kijken en niet langer mijn hoofd in het zand steek (zodat hun pijn kan en mag gezien worden) dan zou het bedplassen zo maar kunnen ophouden.
Thuisgekomen met deze informatie, die ik op dat moment als heel heftig heb ervaren en waar veel verdriet rond zat, heb ik een altaar gemaakt waar ik, mijn kinderen, hun papa en mijn ouders hun "juiste" plek kregen. Elke dag geef ik hier aandacht aan. Want wanneer ik in mijn kracht sta kan ik mijn kinderen ondersteunen en helpen, op een manier dat voor hen goed voelt.
Ik heb hier met hen zelf geen woord over gesproken.
Intussen zijn we (nog maar) een goeie 2 weken verder en mijn kinderen hebben sindsdien niet meer in hun bed geplast (met een enkele nacht als uitzondering - rara waarom?)
Dankbaar voor dit en de vele andere inzichten die ik kreeg, die er mee voor zorgen dat ik kan en mag in mijn kracht gaan staan.  

--- --- --- --- --- --- --- --

  De laatste weken kwam ik wat mensen tegen die ook eventjes een poging gedaan hebben om aan zichzelf te werken en/of een burn out gehad hebben. Ze dachten dat ze er waren en nu hebben ze een keiharde relapse. Ik wil je graag zeggen hoe dankbaar ik ben om ons (je cliënten) zo zelfredzaam te maken! Ik voel dat ik nog steeds heel graag kom en nog steeds veel van je leer, maar ik voel ook dat ik sterker en weerbaarder word. We bouwen precies aan iets waar een fundering onder ligt. Zelfs in moeilijkere momenten trek ik goed mijn plan! Thanx coach! Val   - Valerie Verloove

--- --- --- --- --- --- --- --

  Ik ben voor de eerste maal bij Jan geweest ivm veel lichaamelijke klachten en pijn
Zijn er mensen die eens hun ervaring willen delen , voor mij is dat allemaal nieuw

Mvg. Conny Aalter   - Verplancke Conny

--- --- --- --- --- --- --- --

  Zalige, bevrijdende ervaring! En dit is nog maar het begin...dan   - Fiona Vereecke

--- --- --- --- --- --- --- --

  Dankbaar dat er onverwacht nog een plaatsje vrijkwam op de herbrondag.
Blij dat ik voor mezelf heb gekozen om deze kans aan te nemen en weer even met mijn neus in de juiste richting kom te staan.
Nieuwe mensen weer op mijn pad die mij hierbij kunnen helpen om verder los te komen van het oude en verder in het nieuwe te stappen.
De herbrondag was heel intensief voor me en tegelijk heel rustgevend en verlichtend, ik voel me terug vrijer en ruimer en in mijn kracht.
Dank je wel Jan   - Martine Voet

--- --- --- --- --- --- --- --

  Ik wil graag iets vanuit mijn hart delen in het gastenboek van Jan, de Zengroep en ook aan de familie van Annabelle.
Ik wil eerst Annabelle en zus Fiona bedanken dat ik haar begrafenis mocht bijwonen. Ondanks ik Annabelle maar 3 keer ontmoet heb op o.a. herbronavonden van onze life coach Jan, en haar niet persoonlijk kende, had ik het gevoel dat ik de dienst wou volgen. En inderdaad, haar teksten waren zeer oprecht en inspirerend. Alles: de teksten, de verhalen, de kracht van haar collega's, haar vriendinnen, haar familie ontroerden me en hebben me enorm geinspireerd en geraakt...
De dag na Annabelle haar begrafenis had ik de kracht om rechtstreeks naar mijn hart te gaan, zonder excuses, zonder twijfels en heb ik tegen mijn echtgenoot Lieven en dochtertje Mira van 7 jaar gezegd: ik wil scheiden, ik kies ervoor om mijn eigen pad te volgen.
Ik zat de laatste 4 of 5 jaar al met een gevoel dat dit niet het leven is dat ik nog wou leiden, maar ik liet me leiden door vele angsten, onzekerheden, twijfels, pijn, verdriet, en ik deed er alles aan om mijn gezin gelukkig of blij te maken, behalve ikzelf was niet gelukkig en ik voelde me leeg van binnen. Ik heb dan nog buiten de scheiding een andere bekentenis gedaan: ik heb in December vorig jaar een andere man ontmoet, ik liet me leiden door mijn emoties, ik had voor een paar maanden verliefde gevoelens voor die man en er is iets meer gebeurd met die man dat niet mocht... Ik heb het bedrog opgebiecht aan Lieven, hoe moeilijk het ook was, want ik wou hem niet extra kwetsen, maar ik besefte dat dit ook belangrijk is voor zijn helingsproces en mijn eigen helingsproces.
Ik heb enorm veel spijt van wat ik Lieven en Mira heb aangedaan, en ik probeer het mezelf te vergeven. Ik loop al jaren rond met de ziekte van Lyme en Chronische Epstein Barr virus... maar toen ik mijn waarheid uitsprak voelde ik de energie stromen door mijn lichaam. En ik ben ervan overtuigd dat hoe meer ik voor mezelf kies en mijn waarheid uitspreek, en bij mezelf blijf hoe energieker en gelukkiger ik zal worden. Emoties hebben dus inderdaad veel invloed op het fysieke.
Nadat onze dochter Mira me hoorde zeggen tegen de papa dat ik wil scheiden, was ik met haar even alleen in de badkamer, en toen vroeg ze: mama waarom voel ik me nu zo opgelu   - Katrien Seminck

--- --- --- --- --- --- --- --

  Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: [email protected]   - Febe Anouk

--- --- --- --- --- --- --- --

  Met een kritische maar open geest heb ik gedeeltelijk deelgnomen aan een Herbronweek. Mijn kritische geest blijft onaangetast maar ik heb door deze ervaring mezelf wat beter leren kennen en andere dimensies ook in mijn relatie ontdekt. De sessies werden zeer kundig gegeven en werkten inspirerend, confronterend en waren regelmatig een verademing. Een warm aan te bevelen ervaring!   - Iwan Röpcke

--- --- --- --- --- --- --- --

  Hey Jan
Kan eventueel eens een afspraak maken om weer paar sessies te doen?
Mvg
Kenzo
0493597464   - Kenzo Colpaert

--- --- --- --- --- --- --- --

  Jan, ik kwam al enige tijd bij jou, alvorens met jou, de groep en mijn fantastische man, op een onbekende reis te vertrekken naar Marrakesh. Het was de beste ervaring ooit! Voor we vertrokken gingen we reeds 2 maand met onze jongste zoon van 5 jaar naar de kindercoach voor zijn angsten en fysiek agressief gedrag. 2 dagen na de reis moesten Charlie en ik voor het eerst samen voor een moeder-zoon sessie. Wat de coach toen zag was een volledig ander kind. Rustig, verbonden en geaard. Het was ongelofelijk! We moeten niet meer terug gaan. Het 'werk' dat we in Marrakesh deden heeft ongelofelijk zijn vruchten afgeworpen. Ouders in hun kracht, geeft automatisch kinderen in hun kracht. Ik ben zo dankbaar voor deze ongelofelijke ervaring! Bedankt Jan!   - Valerie Verloove

--- --- --- --- --- --- --- --

  Toen ik eind 2012 mijn huisarts liet weten dat ik opnieuw afgleed in depressie zoals in 2007, maar dit keer geen pillen of psycholoog wou, vroeg hij me wat ik dan zelf voorstelde.
Ik had meer iets in gedachten als mindfulness en toen stelde hij me Jan voor. Net op dat ogenblik werd ik geconfronteerd met de ziekte en het overlijden van mijn hartsvriendin.
Jan leerde me opnieuw voelen, in contact komen met mijzelf en leren wat genieten is.
Het is een proces met vallen en opstaan en samen groeien. En komen naar de essentie.

Ik had best wel stevige impulsen nodig en op aanraden van Jan heb ik in intensere cursus beleefd.
Een enorme oogopener waarbij de technieken die Jan me aanreikte extra duidelijk werden.
Ik teerde er maandenlang op verder tot ik geconfronteerd werd dat mijn emmer opnieuw druppel voor druppel aan het overstromen was.

Toen ben ik weer intensiever met Jan aan de slag gegaan, onder meer om met de tegenslagen op werk- en thuisfront te leren omgaan.
Zijn aanpak waarbij hij verschillende technieken combineert, geven mij het gevoel dat ik echt vorderingen maak om mentaal sterker in het leven te staan.

Mijn weg is nog lang en het gaat er om elke dag voldoende tijd te maken om te kiezen voor mijn gevoel. Om als volwassen persoon te leven.
Jan heeft me ook in contact gebracht met andere hulpverleners (onder meer osteopate) om samen te werken aan mijn gezondheid.
Ik leer meer en meer te kiezen voor mezelf en heb ondertussen ook een 2e maal deelgenomen aan de Reis van mijn Leven.

Het volledige proces moet ik zelf doen, Jan kan dit niet doen in mijn plaats. Ik ben hem heel dankbaar omdat hij me er zo goed in begeleidt.

De groepssessies zijn een mooie verrijking, maar niet altijd op elk ogenblik voor mij geschikt omdat persoonlijke begeleiding door de intensiviteit vruchtbaarder blijken.

Jan geeft dit ook mooi aan. De groepssessies zijn zo mooi omdat je weet dat je in een veilige omgeving met gelijkgestemden zit en niemand vreemd opkijkt van de 'oefeningen'.
Ik leerde er dat ik niet alleen ben met problemen en koester de warme vriendschappen.

Dank je wel Jan voor je warmte en geduld.   - Bedankt AD

--- --- --- --- --- --- --- --

  BesteJan,
we kennen elkaar al een tijdje om mijn gezondheidsproblemen, mijn angsten, mijn relatie aan te pakken. Het was vijf na twaalf enkele maanden geleden, je leidde mij in goede banen. Pas nu, tijdens deze herbronweek, voel ik dat het maanden vallen en opstaan zijn vruchten begint af te werpen. Ik vertrek met een voldaan gevoel, letterlijk en figuurlijk herboren. Ik ben deze week door heel wat pijn en diepgeworteld verdriet gegaan, heb me momenten bevrijd gevoeld, er waren periodes van een heerlijk ontspannen kind zijn en vrij spelen, ik steeg af en toe terug in mijn hoofd en voelde een gevecht tussen hoofd en gevoel. Je bracht me telkenmale terug.
Bedankt Jan voor je presteerde! Ik blijf voelen, of probeer het toch...   - Véronique Snoeck

--- --- --- --- --- --- --- --

  Dankzij de leerrijke sessies met Jan heb ik opnieuw vertrouwen in mezelf en neem ik mijn leven volledig zelf in handen. Ik straal opnieuw als vrouw, mama en partner en mijn energie stroomt als nooit te voor. Na jarenlang gebruik van medicatie, heb ik geleerd dat het leven zonder medicatie zoveel puurder, krachtiger en mooier is. Dat je beter de oorzaken aanpakt, en ja, hoor, met vallen en opstaan, dan jezelf blaasjes wijs te maken. Jan is en blijft de inspirerende kracht in mijn leven, gezin en relatie maar de stappen die ik neem in mijn leven mag en durf ik opnieuw zelf te nemen en zijn bewuster dan ooit voorheen. DANK om me te sterken en leren mijn eigen authentieke zelf te zijn! Dankbaar voor alle levenslessen.  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Na een inspirerende sessie met mijn zoontje van zeven en mezelf bij Jan gisteren, nam mijn kleine man deze morgen spontaan mijn handen en zei, mama, we gaan dansen! Jan zei me dat we dat vaker moeten doen en gewoon blij en gelukkig zijn ieder ogenblik van de dag. Ontroerd en vooral heel dankbaar voor alle veranderingen en inzichten die Jan de laatste maanden bracht in mijn leven en in dat van mijn man en kinderen.  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Wanneer je begint met meer voor jezelf zorg te dragen, dan heeft dit een positief effect. Wanneer je naar je eigen gevoel in je lichaam leert te luisteren dan doet dit ongelooflijke groei brengen voor jezelf. Je wordt dan bewuster en dit draait enorm positief uit naar de toekomst.
Ik heb zelf 3 jaar enorme last gehad van mijn gezondheid. Nu ik bewuster geworden ben is mijn gezondheid stukken beter. Ik ben ook veel rustiger. Daar kan ik alleen maar om juichen.Ik ben Jan heel dankbaar voor de weg die hij mij gegeven heeft.  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Een bezige bij in een drukke heksenketel... dit omschrijft niet meteen wie ik was maar het benadert het wel. Je kent het type ongetwijfeld wel: als er drie dingen tegelijkertijd kunnen gedaan worden in plaats van 1, dan is dat positief want dat is efficiënt. Tot je op een bepaald moment tegen een muur aanloopt en je opeens maar de helft (of minder) gedaan krijgt dan wat je gewoon was. Alle prikkels zijn opeens té véél...

Op zo'n moment kwam ik Jan tegen. Hij vroeg me: "wat voel je nu?" Daar kon ik niet op antwoorden, laat staan dat ik daar had bij stil gestaan. Ik was gewoon om me voluit te geven... Vanaf dat moment is de transformatie begonnen! Stap voor stap leer ik nu mezelf kennen, m'n grenzen stellen, mijn waarden koesteren, richting aan mijn leven te geven.

Deze nieuwe manier heeft me veel meer rust gebracht als zaakvoerder, waardoor ik een betere band heb met m'n collega's. Het maakte me ook zachter & vrouwelijker waardoor mijn relatie met m'n partner, kinderen en vrienden er ook op vooruit is gegaan.

Bedankt Jan, je was broodnodig in mijn leven! Tot snel :-)   - Vanessa Ronquetti

--- --- --- --- --- --- --- --

  Jan,
Je bent al vele jaren mijn soulmate, vriend, therapeut. Je inspireert me, je brengt altijd iets nieuws wat me weer een beetje meer doet leven. Je brengt me in contact met de diepere lagen in mezelf. Je bent er zoals een goed spiritueel boek, als ik iets wil weten weet je precies altijd het antwoord voor mij.. Ik ben het universum heel dankbaar met jou aanwezigheid. Dank u Jan!  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Lieve Jan,
wat een ongelooflijke reis hebben we terug meegemaakt. Het was een begeestering ten top.
Ik heb een mooie diepe rust ervaren in mezelf, eentje die ik echt zal proberen koesteren. Maar ook proberen uitdragen door er gewoon te zijn voor mezelf en voor anderen.
De ontmoeting met al deze fijne mensen tijdens deze reis heeft mijn hart en ziel nog meer geopend, heeft me mijn innerlijke kracht versterkt. De openheid, de eerlijkheid, de spontaniteit, de steun, de warme knuffels, de fijne gesprekken, het gezamenlijk mediteren, de frisse ochtendplons, het luisteren, de opstellingen, de yoga, ... heeft ons allen zoveel gebracht.
Met jouw ondersteuning Jan is dit een ongelooflijke innerlijke reis voor ieder van ons geworden.
We hebben een gemeenschappelijke deler gecreëerd.
Deze reis zal ons steeds her-inneren!
Dankjewel aan iedereen op deze reis, dankjewel Jan voor jou ZIJN!   - De Jaeger Els

--- --- --- --- --- --- --- --

  Op mijn eigen tempo
Luisterend naar mijn lichaam
Neem ik rust als ik het nodig heb
Ik geef zachtjes het vechten op
En word me meer bewust van mijn lichaam
Emoties en blokkades laten zich voelen
Ze worden aangeraakt en mogen er zijn
Boosheid en verdriet laat ik toe
De tranen stromen over mijn gelaat
De warme knuffels geven me geborgenheid
Door de Inspirerende gesprekken krijg ik nieuwe inzichten
Vriendschappen vanuit het hart voeden me
Ik laat de meditatie steeds dieper doordringen
Dag na dag
Maar vooral leer ik dichter bij mezelf te komen
En hoe ik me kan openen voor de liefde die in me zit


Bedankt Jan om me te begeleiden op mijn innerlijke reis die ik in Marrakesh heb mogen ervaren en nu verder kan zetten  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Beste Jan,
Dank voor zoveel moois dat ik door jou mag ervaren! Stap voor stap durf ik mijn eigen grenzen verleggen, en elke dag begrijp ik beter wat je bedoelt. Ik heb steeds vertrouwen in jouw aanpak gehad omdat het zo juist aanvoelt, ook al begreep ik het in het begin niet allemaal. Er is een wereld voor mij opengegaan en Ik heb het gevoel dat dit nog maar het begin is ... . Wat voel je nu,  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Jan, deze innerlijke reis was voor mij helemaal nieuw,
De moeizame confrontaties met mezelf, de angsten en de pijnen zijn allemaal naar boven gekomen en daar ben ik eigenlijk dankbaar voor
Ik voel de nieuwe Ingrid stromen of Ingrid is terug van weggeweest
Bedankt met gans mijn hart om mij daarbij te helpen
Ingrid   - Ingrid Van Pachtenbeke

--- --- --- --- --- --- --- --

  enorm dankbaar voor mijn (eerste) intense spirituele beleving in een betoverend en bevrijdend kader, voldaan en (ver)licht door de vele inzichten en de prachtige meditatie, popelend om in ons dagelijks leven om te zetten ; THANK YOU schat, Jan, vrienden, van boutje   - Vankemmelbeke Luc

--- --- --- --- --- --- --- --

  Hey Jan,
 
voor het gastenboek:
Ik heb het gevoel dat ik in een korte tijd veel heb geleerd...vooral de oefening waarbij ik niet verder dan mijn uitgestrekte arm mag nadenken helpt me om bij mezelf te blijven.  Ik geloof in wat je doet...doe zo voort!  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Dit was een van de resultaten van onze Herbrondag smile-emoticon .

"Hoe later op de avond, hoe meer ik het positief effect van vandaag voel. Ik voel een enorme verlichting alsof er vandaag veel uit mijn lichaam is verdwenen. Ik kan weer genieten van mijn kids, wat anders was de vorige dagen... Mijn oudste zei ook dat hij voelt dat ik me al beter voel. Kindermond - waarheid ... . Ook mooi die verbondenheid met hem ! Yes   - workshop

--- --- --- --- --- --- --- --

  Dit samenzijn heeft verruiming gebracht!

Meer balans tussen geest en lichaam.

Innerlijke rust, intenser het lichaam voelen!

Emoties leren zien, voelen en loslaten.

Pijn voelen en laten stromen ...

Vanuit rust je laten inspireren zodat je lef hebt

om creatief te zijn en rond je te kijken.

Je gevoel leren verwoorden om tot inzichten te komen.

In het NU je kracht vinden.

Tot de essentie komen ... niets moet!

Thassos en en de coaching doen me terug verder groeien, brengen me verder op mijn pad.

Heel dankbaar dat ik op deze unieke plaats,

warme, openhartige en eerlijke mensen heb mogen ontmoeten.

Het is een kostbaar iets voor het leven.

Dank aan allen ...

***************

Wat een ervaring!

In Juli toch met een beetje bang hart, twijfel ingeschreven. Alleen op reis, herbronnen met een aantal onbekenden. De stap was groot! Even uit de comfort zone stappen zei Jan, zal je goed doen.

En wat heeft het me goed gedaan!!

Al van bij de eerste ontmoeting aan de luchthaven van Thessaloniki was er die "click". Het voelde al goed, we zaten op dezelfde golflengte. De onbekenden werden reisgenoten, samen gingen we herbronnen.

Het werd een intense, inspirerende, emotionele week. Alsof we elkaar al jaren kenden.In veiligheid, geborgenheid, warmte, vertrouwen alles kunnen delen met elkaar. Gewoon fantastisch! Alles kon, niks moest. Het moest alleen goed voelen. En dat deed het ook!

Dit onder leiding van onze coach die ons heel goed aanvoelde . Het bracht enerzijds rust, anderzijds de nodige energie, inzichten om te leren voelen, genieten… in onze eigen kracht te leren staan.

Het programma werd aangepast aan de noden van de groep. Dank daarvoor...

Dit alles op een unieke plek op het eiland Thassos. Eenvoudig hotel, maar niks tekort! Heel, heel fijne mensen!

Prachtig zicht op zee, een en al rust, één zijn met de natuur. Konden daarbij ook nog genieten van een pure, authentieke keuken.

De uitstappen waren al even inspirerend en intens. Helena bood ons een ruim aanbod van mogelijkheden aan.

De kayak uitstap in de monding van de Nestos was adembenemend. Genoten van de rust, stilte,water… genieten van de natuur.

Idem met de wandeling in Aliki, met bezoek aan een historische site. Gewoon fantastisch!

Dank je wel voor de perfecte organisatie . Alles tot in de puntjes oké!!!

Thuiskomen is even aanpassen. Het doet iets met een mens zo'n reis. Het voelt goed, zeer goed…. ook voor mijn gezin!

Dank je allemaal!

Frank

**************

Herbronnen in Griekenland...?!?!

Herbronnen kan dat ... en hoe...en waarom in Griekenland... allemaal vragen...

De info avond was leuk, we kregen veel praktische tips mee, maar wat het programma juist inhield begreep ik niet echt. Dus.. ik zou alles maar over mij laten komen zoals me al zoveel in het leven overkomen was .

Na een lange en toch wel vermoeiende dag reden we laat op de avond de plaats ” vol energie” binnen. Veel was er op dat moment niet te zien. Buiten de verlichting langs de inrijlaan was er enkel de prachtige sterrenhemel en de weerkaatsing van het maanlicht op het water. Tijdens het genieten van onze eerste maaltijd, deelden we onze namen en maakten een paar afspraken voor de komende dagen.

Ik dook veilig weg in mijn cocon, lekker onder de dekens en met het geluid van golven die zich te pletter gooiden op de rotsen viel ik in slaap.

De volgende morgen ontdekten we het prachtige zicht, in de verte de berg Athos waar alleen mannen toegang krijgen. Het tapijt, de kussens en de dekentjes lagen reeds op ons te wachten aan de rand van de mooie witte marmeren rotsen die de grens vormen tussen het land en de zee.

Het rupsje in mijn cocon dacht wij daar een paar uur per dag met gekruiste benen en gesloten ogen onze les zouden krijgen van coach Jan De Vlieger. Al snel begreep ik dat het een heel andere richting uit zou gaan en vanuit de kleine barstjes in mijn cocon zag ik de andere coconnetjes. Elk uur van de dag werden de barstjes groter en op dag drie waren het reeds mooie rupsen die het aandurfden zich te laten meevloeien met de stroom in de kajaks, beschermd door de prachtige natuur die de rivier Nestos in zijn armen sluit. We daagden onszelf uit om tegen de stroom in te gaan en te “voelen” wat dit met ons deed.

Dag vier ... Voelen wat vrijheid is om te zijn zoals je bent, liet ons de laatste restjes van onze cocons loslaten.. de energie stroomde binnen en nam de plaats in van de pijn die zich een weg baande naar buiten. Stilaan ontpopten we allen tot vlinders, nog met tere vleugeltjes maar klaar om te vliegen met vallen en opstaan, zoals ook het leven is, maar het loskomen ging een stuk lichter.

Ik voelde me gedragen door de wind,door de warmte van de stralende zon, voelde de steeds weerkerende golven van de zee trillen door mijn lichaam... Het was een niet te beschrijven gevoel!

Geen enkele rups was in zijn cocon gebleven... We namen allen deel aan de cursus “VOELEN”... Voelen hoe het is om te kunnen vliegen... Daar had ik altijd van gedroomd en van nog zoveel meer...

Gelukkig heb ik hopelijk nog vele jaren te gaan om mijn dromen waar te maken. Ik besef wel dat ik er nu wel mag aan beginnen, gisteren is voorbij, morgen is toekomst, maar vandaag wil ik geen tijd meer verloren laten gaan om de bron die ik hier in mezelf ontdekt heb te laten borrelen en er elk moment met volle teugen van te genieten. Ja... ook als het stresskonijn terugkomt in de race van het leven... maar wees gewaarschuwd.. dan kruip ik voor eventjes terug in mijn cocon zonder dat jullie het merken... want misschien zijn jullie wel te druk bezig om me te zien ? Ik kruip er uit als mooie rups... zodat jullie niet de behoefte krijgen om me plat te trappen voor ik wegvlieg... maar hoe je dat ..?

Dat heb ik de voorbije week geleerd...dus vliegen zal ik !!!!

Dank aan iedereen die deze week met me deelde.

stresskonijn, rups, vlinder ..................

********************************

Amai, zijn we nu alweer anderhalve week na ons weekje herbronnen in Griekenland? De stroom trekt ons weer lustig mee, maar toch, …. toch voel ik een verschil, een klein vlammetje binnenin me die me gewaar maakt dat het anders kan. Excuseer, dat het anders MOET.
Dat vlammetje werd aangewakkerd tijdens onze reis. Het is nu aan mij om dat vlammetje te voeden zodat het een inferno wordt dat mij in staat stelt om mijn pad te verlichten, letterlijk en figuurlijk.
Waaw, wat een ervaring. Toen we op zondag vanuit Charleroi vertrokken OP REIS, wisten we niet dat dit een ervaring zou worden die we een leven lang met en in ons zouden meedragen. De vraag was immers ook, zijn we nu op reis of wordt dit een week diepgaande psychologie waar ik mezelf keihard zal tegenkomen? Onzekerheden troef en dus voelde ik toch wat terughoudendheid van mijn kant.
Na de landing in Thessaloniki en na de rit naar Thassos, leerden we onze reisgenoten kennen. Op dit moment, mensen/individuen die keuvelen zoals mensen keuvelen. Werk, hobby’s, afkomst,…elkaar wat overtuigen van wie we wel zijn, wat we doen. Na een eerste "sessie" van drie uur kenden we de mensen al zoals we de dag van vandaag mensen kennen. We weten wie ze zijn…
Na een stevige lokale maaltijd op zondag en een goede / korte nachtrust zijn we er de maandagmorgen ingevlogen. Het begin van een week andere communicatie , vooral dan de communicatie met (binnenin) jezelf. Het leren voelen, het voelen wat we willen, dan nog eens spreken over wat we voelen …spreken in vertrouwen. Dit voelt nieuw aan…confronterend maar toch openbarend.
Gegarandeerd, in de verschillende oefeningen en sessies met Jan is iedereen zichzelf de eerste dagen tegengekomen, en vanaf dan gaat een nieuwe wereld open. Het KAN anders…..
Als redelijke sportieveling en haantje de voorste om op excursies te gaan , kan ik nog niet geloven dat een heuse jeeprit en een avontuurlijke kayaktocht van 22 km mij tot zo een rust kon brengen. Wat vroeger een spelletje van je welste zou geworden zijn, heeft me nu geleerd om van rust en stilte in de vrije natuur te kunnen genieten. Zelfs kleine oefeningen en gesprekken tijdens deze tocht, maar vooral het onuitgesproken vertrouwen in onze reisgenoten en kayak gidsen, leren me hier meer bij over mensen dan wat ik in al de jaren hiervoor ooit leerde.
Want ondertussen wordt je het gewaar, je voelt constant dat we geen 7 individuen op reis meer zijn , we zijn een groep geworden!! De mensen waarvan we al wisten van op dag één van wie ze WAREN, hebben we nu leren KENNEN, want nu durven we praten over wat we voelen, onze emoties en over wat we denken. Niet meer over wat we doen of wat we hebben. De façades zijn eraf gevallen !
Neen dit was geen weekje Griekenland, zo een ik-lig-in–de-zon-als-een-kip-aan-het-spit-en-het-weer-was-goed-en-het-eten-was-o-zo-lekker – vakantie. Neen dit was een openbaring in een stukje ongerepte natuur, in alle rust waar ik mensen echt heb leren kennen, maar waar ik vooral zo veel over mezelf heb bijgeleerd
De eerste anderhalve week na deze ervaring zijn voorbij gevlogen, we zijn weer ingeplugd op onze routine. Maar ik voel een verschil, ik ben bewuster geworden. Kleine ingrepen zorgen dat ik minder energie verlies aan banale zaken. Kan ik al uitpluggen om mezelf tot rust te brengen in de alom heersende hedendaagse stress? Ben ik er al? Neen bijlange niet, ik heb nog zo veel bij te leren, maar ik ben me bewust dat het anders kan.
Bedankt aan iedereen om je ervaringen mee te geven, bedankt Helena voor de organisatie , bedankt aan mijn reisgenoten voor het vertrouwen en bedankt aan mezelf om jezelf deze ervaring te schenken

Francis
***************************** 
op reis naar een ongekend Griekenland en daarbij nog herbronnen . Was Griekenland dan niet dat land met de mooi witte huisjes met blauwe luikjes?Ik had nood aan rust en wou wel eens een iets anders ontdekken en dacht o.k.! We zullen waarschijnlijk ergens wat yoga doen of zo, wat gesprekken met de coach. Helena verteld ons waarschijnlijk waar de mooie minder bekende plaatsen en excursies in de omgeving zijn... Ik wist niet wat te verwachten, maar zou me laten verrassen.

Op het eerste zicht viel het typische beeld van wat ik had, inderdaad niet te bekennen, maar wel zoveel meer ! We lieten ons dragen door de helderblauwe zee, genoten van de heerlijke huis bereide gerechten van de hartelijke familie, alles bereid met de vruchten van de bergen en de zee; We genoten.. we leerden rust vinden bij onszelf... Ja we kwamen onszelf ook wel eens tegen.. maar na deze week gingen we allen terug naar het leven van alledag. Dacht ik... ! Op zondag middag zette ik weer voet aan Belgische grond en ik volgde "mijn gevoel" zoals we hadden aangeleerd en ging nog eventjes langs bij mijn ouders om mijn ervaring te vertellen, daarna zou ik alles klaarmaken om op maandagmorgen weer in het rad van het leven te stappen. Ik weet niet wat er tijdens de voorbije week was gebeurd, maar ik bekeek de wereld rondom mij met andere ogen, de gesprekken verliepen anders dan voorheen... Zo ook het gesprek met mijn moeder. Jarenlang "voelde" ik dat de relatie met haar niet was zoals ik het graag zou willen, ik had me dikwijls de vraag gesteld waarom? Vond nooit het antwoord en "Voelde" alleen de pijn om het gemis van een warme relatie met de vrouw die me het leven had geschonken. Ik weet niet meer hoe het begon... maar voor de zondag voorbij was.. hadden wij wat jarenlang diep in ons sluimerde uitgepraat ... een onvergetelijk moment... elkaar in de armen nemen en kunnen zeggen: "moeder, wat ben ik een gelukkige vrouw dat jij er nog bent vandaag, om dit te mogen meemaken!" Op dat moment besefte ik pas wat " herbronnen in Griekenland" kan betekenen. Ik heb een kracht ontdekt om de zo ver weggestopte wonden uit het verleden, welke op vandaag nog steeds onbewust mijn leven bepalen, een plaats te geven en zelfs te genezen. De kracht en de vreugde die ik daar uit put wens ik iedereen toe!Het leven is net zo onbekend als het "ongekende Griekenland", we moeten enkel onszelf de kans gunnen om te durven ontdekken.   - Herbron reizen

--- --- --- --- --- --- --- --

  Terug leren voelen, bewust in het leven leren staan, de juiste tips & tricks aangereikt krijgen, geinspireerd worden met verrijkende inzichten, vertrouwen terug opbouwen, de juiste puzzelstukken samenleggen, eren van wat is,... priceless!
Dank je voor wie je bent, wat je doet!   - Sdv

--- --- --- --- --- --- --- --

  Geen verhaal... echt!

Onophoudelijke lichamelijke pijnen, verkrampingen, ontstekingen schouders, rug, borst, benen, pols, extreme hoofdpijn... Diagnose dokters: fibromyalgie, vermoedelijk door opgestapelde spanningen, trauma's, scheiding,...

Te veel in het rood gegaan! Medicatie nemen, desnoods levenslang: antidepressiva, spierontspanners, ontstekingsremmers, cortisone,...

Allemaal lapmiddelen, de oorzaak werd niet aangepakt, dus telkens even iets beter en dan terug in de pijn, dit zo meer dan drie jaar lang...

Juni '12. Bijna opgebrand!

Nog amper de kracht om een glas water op te pakken, fietsen ging nog amper, stappen werd steeds vermoeiender... dit kon niet meer... 37 jaar en alle dagen, dag en nacht pijn...

Via een kennis in contact gekomen met Jan, het boek "Op weg naar de energetische mens" van Yvo Van Orshoven gelezen.

Aug '12. Gestart met Jan!

Leren eigen lichaam terug voelen, dingen zien zoals ze zijn, ze accepteren en vooral ook leren loslaten in warmte! Op zoek naar mijn ware ik, mijn ZIJN! Met gesrekken, oefeningen allerlei, matrix... terug tot mezelf komen, voelen! Ook een week cursus "De reis van je leven" gedaan te Voeren in het instituur Orshof.

De voorbije twee jaar heb ik al veel intense, leerrijke momenten mogen meemaken. Leren rust in  me brengen, handelen vanuit mijn ziel... heeft al heel veel beweging gebracht in mezelf, maar ook in mijn leven. Al twee jaar zonder enige medicatie, verkramping, noch ontstekingen. Ik kan terug kippenvel krijgen bij de kleinste dingen, emoties komen van veel dieper, zijn echter, het voelen zoveel sterker! En het mooie is dat alles rondom mij ook meebeweegt, zelfs onbewust, zonder woorden. Mijn man, mijn dochters, familie, vrienden,... Je komt terug tot de essentie van het leven.

Ook mijn dochters hebben al vrijwillig met Jan gewerkt. Vooral de jongste van negen jaar had al enkele jaren problemen met haar gezondheid en school. Extreme vermoeidheid, waardoor ook steeds verhoogde temperatuur, onderzoeken vonden geen verklaring. Ik heb via Jan leren zien dat de connectie tussen ouder en kind zeer bepalend kan zijn. Door hier zelf aan te werken met gekrgen tips en min dochter zelf ook met Jan, was ze in amper twe maand terug een levendig, vrolijk en actief kind. Hierbij heel duidelijk leren zien en voelen dat je als ouder ook non-verbaal je kind heel sterk kan beinvloeden.

Ons pad is nooit af en er blijven aan werken is de boodschap...

Jan is voor mij mijn "gids", mijn "leraar" maar iedere stap die ik zet doe ikzelf!

Zeer dankbaar...  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Een 1,5 jaar geleden was ik compleet het noorden kwijt... De muren kwamen op me af, was onrustig, liep rond als een opgefokt Duracell konijn. Voelde me slecht in men vel, was ongelukkig.
Een vriendin heeft me aangeraden om naar Jan te beginnen gaan. En na al mijn moed bij elkaar te rapen heb ik dat gedaan. De sessie's waren heel verschillend afhankelijk van wat er speelde op dat moment in mijn hoofd... Heb door Jan leren gebeurtenissen in een andere context plaatsen... Leren zien welke les er achter zat zodat ik het eindelijk door had! Alles werd plots duidelijk en ik kreeg inzicht in veel situaties. Ik heb leren stenen uit mijn zware rugzak halen die ik al jaren mee sleurde. Voelde me plots opgelucht en vrijer. Mensen zagen me veranderen ik stond anders, liep/loop met meer zelfvertrouwen rond! Ben nog altijd dankbaar dat ik die stap durven zetten heb. En voel me oprecht terug mezelf iets dat ik door de jaren heen vergeten was... Bedankt Jan om me bij te staan in die storm op zee... Nu is het watervlak terug vredig en stil en kan ik terug genieten van alle mooie dingen die het leven te bieden heeft!   - Stefanie

--- --- --- --- --- --- --- --

  Zelf heb ik de matrix kunnen ervaren als een zeer ontspannende, diepe ervaring waarbij de zelfhealende kracht van het lichaam aangesproken wordt. Een heldere duidelijke focus door jou, waarbij er geen waardeoordeel aan te pas komt, zorgt ervoor dat ik ruimte kan ervaren in de ruimtste zin van het woord om echt en vol te zijn. Van harte dan AP, dansdocent, somatic movement therapist, creatief therapeut in opleiding.  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Ik voelde me absoluut niet goed in mijn vel, leefde op automatische piloot en had een gevoel van 'ik moet - moet - moet'.

Heel onwennig & zenuwachtig ging ik naar een familiedag bij Sofie thuis, er wel 100% van overtuigd dat ik enkel zou kijken en niet zou deelnemen. Bij het binnenkomen overviel me iets, een niet uit te leggen gevoel. Ivo & Jan spraken iedereen aan en we moesten onzelf voorstellen.

Ik ben beginnen huilen. Kon niet stoppen, alle emoties kwamen los. Heel confronterend want er volgde automatisch toch een familie opstelling... Het was een heel zware emotionele dag maar daar heb ik toch de klik gemaakt van zo kan het niet verder.

Ondertussen zijn we een jaar verder, verschillende sessies gedaan bij Jan, veel goede babbels met de joga-vriendinnen [zo noem ik de ladies van de oefenavaonden J], veel ups en down,...

Heb nog een lange weg af te leggen maar in het voorbije jaar heb ik geleerd om, om te gaan met gevoelens, ontgoochelingen, verdriet,... maar wat ook belangrijk is voor mij, is dat ik afstand heb leren nemen van een aantal dingen, mensen,...

Ik kan de dingen makkelijker loslaten en een plaats geven, ook doordat ik heb leren kijken & aanvaarden vanwaar mijn ontgoochelingen & vedriet komen. Ben ervan overtuigd dat ik er nog lang niet ben, maar met de dingen die ik ondertussen geleerd heb en nog zal leren is mijn "moeten-moeten-moeten gevoel" weg en dit is een grote opluchting.

Voel dit ook aan mijn kids. Als ik rustiger [gelukkiger] ben, zijn zij dat ook... is er meer harmonie en rust in huis.

Voor mij zijn de oefenavonden ook een steun omdat er echt geluisterd wordt naar elkaar, je weet dat de gesprekken 100% "veilig" zijn, je niet alleen staat,... ook de rustgevende oefeningen zijn een zegen.

Vind het wel belangrijk dat dit in een kleine groep is zodat er tijd is om te praten en te luisteren...

Blij dat ik de stap gezet heb, blij dat Monique me die duw in de rug gegeen heeft, blij en dankbaar dat ik Jan heb leren kennen.

Warme groeten!  

--- --- --- --- --- --- --- --

  Dag Jan,
Voel mij, na de sessie van maandag, nog steeds happy, rustig, ontrered, bewust... ... en nog zoveel meer. Het heltp mij ook enorm door bij elk positief of negatief gevoel te zeggen: iets in mij is ... ... (een gevoel). Ik maak het zelf nog sterker of zwakker door te zeggen: SOMS is iets in mij ... ...

Ik wou dit gewoon even delen omdat ik mij daar zo goed bij voel.

DANK voor de aangereikte tools. Ik blijf groeien en mezelf verbeteren.

Kus en knuffel.   - PN

--- --- --- --- --- --- --- --

  Op 31 juli is het gezwel in mijn buik dikker beginnen worden.

Ik dacht dat het een insectenbeet was bij het bolletje dat ik al vroeger had.

Op maandag 5 augustus is het erger geworden. Ik ben naar de kokter geweest. De dokter stelde vast dat het ee kiste die onstoken was. Dze stond op springen. Ze hebben op tijd alles van de ontsteking kunnen wegnemen.

Iedere dag kwam er een verpleegster om de wiek in mijn wonde te verversen. Dit zou één maand duren.

Op woensdag 7 augustus ben ik bij Jan geweest. Hij heeft met mij oefeningen gedaan. Dit voelde heel fijn en had geen pijn meer.

De verpleegster kwam mij verder iedere dag verzorgen, maar de pijn bleef weg.
Vrijdag 9 augustus ben ik op controle naar de dokter geweest. Die was versteld dat het zo vlug en mooi genezen was. Hiuk/zij had dit nog nooit geizen. De enezijgn duurt minstens één maand. Bij mij was de wonde in één week genezen.

Ik was heel blij want ik ging voor een sesshin van 5 dagen naar Cadzand.
Daar was er ook een dokter die ook naar de kiste heeft gekeken en zegde dat zo een wonden normaal één maand nodig heeft om te genezen. Volgens de dokter moet de kieste nog operatief worden verwijderd.

Ik vole niets meer en heb ook geen pijn. Het is mooi genezen zonder litteken. Er blijft maar een kleine snee over.

Ik heb veel genoten van mijn esshin en komt toch tot rust kunnen komen met de oefeningen van Jan.
Ik ben heel blij dat ik Jan heb leren kennen.

Bedankt Jan! Ik doe nog altijd de oefeningen dat je mij hebt geleerd.   - CVB