Werkervaring

Door de jaren heen heb ik de kans gekregen om met allerlei groepen, individuen, families, managers, kinderen, topsporters, trainers te mogen werken, nationaal en internationaal.

Met als drijfveer mijn persoonlijke levenservaringen, trainingen en opleidingen deel ik met mensen mijn ervaring  om hun eigen emotionele, fysieke en mentale kracht opnieuw te beleven.

Na een actief werk- en sportleven, kreeg ik op 18 jaar CVS (Chronish Vermoeidheid Syndroom) met talloze virale infecties. Het was een frustrerende en ontgoochelende 2-jarige zoektocht. Uiteindelijk dankzij verscheidene inzichten , zentraining ,behandelingen en ervaringen genas ik helemaal.

Zoekend naar  mijn passie en gezondheid verbleef ik een jaar in Centraal Amerika, een jaar  in Indie en de Himalya.


In Sogenji, Japan, een Zenklooster olv Shodo Harada Roshi waar ik 7 jaar verbleef, heb ik de meest intense, maar ook de meest uitdagende ervaringen beleefd.
7 jaar die me leerden wat de geest met ons kan doen, zowel positief als destructief , en zeker ook dat rust en leegte de basis van een actief leven kan en mag zijn.

Enkele jaren later kwam er nog een uitdaging: melanoom kanker, met uizaaiigen in het lymfesysteem. Dit betekende een zware operatie, met een onzekere afloop.

Deze ervaringen waren zowel fysiek, mentaal als emotioneel een zware uitdaging.
Naast goede steun en begeleiding, zorgden al mijn trainingen, opleidingen en ervaringen ervoor dat ik mijn focus niet helemaal verloor. Integendeel mijn hele ZIJN verdiepte.

De postoperatieve klachten (verlamde rugspier, beschadigde zenuwen en lymfesysteem) leerden, leren me omgaan met beperkingen en pijn.  Hoe niet geleefd te worden door  pijn , maar door diepe ontspannen en focus een wijder bewustzijn te creeren . 

De jarenlange ervaringen in andere landen en culturen geven me veel inzichten die me dagelijks nog altijd helpen.

Terug in het westen volgde ik opleidingen rond emotioneel lichaamswerk, systemisch erk (o.a. familieopstellingen), conflicthantering, stervensbegeleiding en Human Synergistics (Life Style Inventory) Hypnotherapie.

Om naast geest en ziel ook aandacht te geven aan het lichaam, volgde ik opleidingen in anatomie, voetreflexologie, Chi-King en Touch of Matrix. (A therapeut)

Topsporters, managers, zaakvoerders, kinderen,... kortom iedereen heeft er alle baat bij om hun doel op een gezonde manier te bereiken.

2-Inpsire praktijk is ontstaan  na mijn terugkomst van het klooster. Mensen  begonnen zich spontaan aan te melden  , waardoor naar verloop van tijd een praktijk tot stand kwam  . Het was nooit de bedoeling , meer een natuurlijk gevolg . Ik zag en zie mezelf niet echt als therapeut of begeleider ..... meer het delen en doorgeven van persoonlijke ervaringen en inzichten die door oefening  en of externe inspiratie mij iets bijbrachten . 

Goed in je vel
is een goed gevoel in je relaties
en in je werk.

Ik ben uitermate dankbaar voor al mn gidsen meesters en iedere die me steunde op mn pad ... ondanks dat je het zelf moet doen , zonder hen was groei een stuk moelijker geweest . 

Iedereen is van harte welkom.
Warme groet, Jan


2003-2010

7 jaar Zen meditatie training, Sogenji klooster Japan olv SHODO HARADA ROSHI

2011-2012

Coaching, emotioneel lichaamswerk, systemische werk [oa. familie-opstelling]

2012-2013

Conflicthantering, Touch of Matrix A - Therapeut (tot en met 2019)

2013-2014

Stervensbegeleiding, voetreflexologie

2014

Human Synergistics [Business, genormeerd Life style Inventory LSI]
Opleiding 2014

2015

Basiscursus Hypnose

2017

Mantak Chia Basis Mantak Chia Healing Love

2020

Tantra Tara Academy

2022

19 jaar lang voortdurende verdieping olv Zen meester Shodo Harada Roshi